2020-11-19
Staycations 2今次staycations 酒店包左$1200credit, 食左high tea 同晚餐后,心水清嘅我知道仲有credit 可以食多少少嘢「尚厨」就是今次staycations 第三间食店。其实酒店本身都包左自助早餐在「尚厨」进餐。但还掂仲有credit 就试埋佢地嘅外卖啦!我地试左佢嘅海南鸡饭同印式鸡扒汉堡,外卖仲要跟一罐汽水,酒店以这个价钱都ok 啦。海南鸡饭跟足三款酱汁,鸡滑配上黄油饭印式鸡扒汉堡,汉堡入面夹左些三式椒同生菜,鸡扒相反就唔算滑,有点实,个包就底面都煎过,整体都ok嘅。但同盒嘅配角「薯条」就争返口气,攞到上房都仲热和脆,赞「尚厨」嘅自助早餐都有唔少嘢食,点心、粥、粉面、包点、沙律🥗同最常见嘅西式早餐都有。最惊喜系佢地有part 负责蛋,煎蛋、炒蛋就食得多,佢地竟然连水煮蛋都有,真系惊喜
海南鸡饭跟足三款酱汁,鸡滑配上黄油饭