2023-04-14
好好运被称为神级沙爹牛肉面店,食客早餐同午餐都可以食到,不过两个时段价钱唔同。好好运嘅新店位于青山道半岛大厦地下,但位置并唔系听落去咁易揾,最好嘅方法系行入去问半岛大厦Reception😂😂😂💁🏻♀️好好运嘅沙爹牛肉充满花生香🥜,偏向较甜,唔系传统果种沙爹,唔会好辣。阿薯钟意呢种甜甜哋有花生香嘅😋😋😋。好好运选用大光面,煮得几好,唔会腍,硬度刚刚好。大光面好挂汁,食落去每啖都有浓浓嘅沙爹汁。牛肉数量好多下,应该有8/9块,有咬口但又唔会好难咬开。总括而言,好好运嘅沙爹牛每个部分都处理得宜,配合得好好,难怪可以成为神级沙爹牛肉面😇另外果两款𩠌,太阳蛋同红肠唔会因为唔系main dish就hea做比食客。太阳蛋半生熟,边边位㶶㶶哋☺️,红肠好厚表皮脆脆哋。但阿薯觉得红肠有啲太厚,食落有啲济,比较钟意薄薄哋果款。涷奶茶正正常常,无特别,食沙爹牛配涷饮系绝配🥰。🌝食完之后上网check返,一个沙爹牛有大约700卡路里😨😨,令人震惊🤣🤣,不过好食嘅食物通常系高脂多油嘅🤓。想唔好咁肥,要忍痛😂转米线/米粉之类,沙爹酱同汤尽量点到即止。 至于另外两款𩠌,拣雪菜肉丝/榨菜肉丝最好,蛋就要太阳蛋,因为炒蛋
🌝食完之后上网check返,一个沙爹牛有大约700卡路里😨😨,令人震惊🤣🤣,不过好食嘅食物通常系高脂多油嘅🤓。想唔好咁肥,要忍痛😂转米线/米粉之类,沙爹酱同汤尽量点到即止。 至于另外两款𩠌,拣雪菜肉丝/榨菜肉丝最好,蛋就要太阳蛋,因为炒蛋比起太阳蛋会索到多啲油。饮品一定要走甜,最好拣柠茶/柠水🍋。
📜
🥢沙爹牛肉面餐(+太阳蛋同红肠 and 涷奶茶)$52 *午餐时段