2022-05-24
好耐好耐都冇去打边炉啦,边炉隐又起啦,我地又去左性价比高的牛大人打边炉,原来沙田以家新开了牛大人,依然都系超多人,好彩我地一早系网上预约。我地点左「澳洲极上和牛」,可以任食靓牛,而且每人赠送澳洲M9和牛牛丸汤底有十款款择阿嬷养生浓汤锅汤底足料,味道浓郁,饮落鲜甜,而且汤底亦加了姜片,食完暖笠笠。澳洲M9和牛牛丸必食,爆多汁,和牛牛丸牛味浓郁,好弹牙澳洲和牛M5牛肩卷和安格斯牛小排,牛魔王既我地,每次都会必点,牛味浓郁,脂肪平均,又有肉汁,两款都一样好软腍,我地encore 左好多次牛大人除左有靓牛之外,其他台湾特色配料,小食都一样好高水准士林盐酥鸡、真猪小香肠、台式蛋饺、台式虾饺、福建燕饺、澎湖花枝浆味道都好出色海鲜方面我推介鲜甜海虾和沙白,沙白处理得好好,没有沙,食落鲜甜,而鲜甜海虾爽口弹牙。自助吧都有多款丸类、面类、蔬菜类多款选择,另外亦有卤肉饭,好想食,但真系饱到上心口食唔落,下次一定要食。打完边炉,留肚食返杯MOVENPICK 雪糕,最后饱到上心口,捧住个肚走,好满足。
汤底有十款款择
阿嬷养生浓汤锅
澳洲M9和牛牛丸必食,爆多汁,和牛牛丸牛味浓郁,好弹牙
牛大人除左有靓牛之外,其他台湾特色配料,小食都一样好高水准