2012-08-03 270 浏览
今日去好运剪头发,行过见到面包舖,鱼旦烧卖,鸡蛋仔,下午茶瘾起,不过无样想食, 走入商场,捞捞小食早几日都食左喇@@o系临近放弃之时,见到有人食紧串烧,心谂呢度有呢啲野食嘅咩?开个op app 出黎搜寻一下附近食店,果然!o系马会隔离o既「新蒲坊」,我印象中系食车仔面,原来呢个时间有串烧嫁㖞。睇见咁多人等紧,有对小情侣仲买左8串,观察左一阵,佢无menu , 净系写住「串烧$8,司华力肠$9」越企越香 , 睇落串串都几大串㖞 , 就睇住烧烤炉有乜就食乜啦 , 我见好多人行埋黎 , 直情系有边样最快有就叫乜 , 意味住每样野都应该几好味 , 大家都习惯左一系等一系是但叫一样我选择左等 , 反正有o既系时间 , 叫左鸡肉 , 司华力肠同墨丸串烧阿姐可能因为太热 , 态度唔系几好, 我问佢墨丸要等几耐佢答我唔知 .... 我再问 : 你唔知烧几耐o家 ? 佢话 " 系呀 ><" 因为司华力肠己经烧好左 , 鸡肉都差不多 ok , 最后等左大约五分钟 , 墨鱼丸睇黎佢系咁易烘下就比我 $ 8 五大粒 , 好彩阿左烧得唔够香之外 , 都几弹牙几好味鸡肉串好好食 , 有少少脆皮
今日去好运剪头发,行过见到面包舖,鱼旦烧卖,鸡蛋仔,
我印象中系食车仔面,原来呢个时间有串烧嫁㖞。
睇见咁多人等紧,有对小情侣仲买左8串,
我见好多人行埋黎 , 直情系有边样最快有就叫乜 ,

因为司华力肠己经烧好左 , 鸡肉都差不多 ok ,
最后等左大约五分钟 , 墨鱼丸睇黎佢系咁易烘下就比我
鸡肉串好好食 , 有少少脆皮 , d 肉都几滑 ,
佢将 d 肉夹得好实净 , 份量好多 , 好抵食 !!
司华力肠又系大大条 , 外脆内软 , 食完好鬼饱 xd
呢度 d 串烧系自己调味o既 , 有蜜糖同沙爹酱
蜜糖唔会稀 " nel nel " , 我查左好多o系司华加肠到 , 好正 !
反而沙爹酱就唔够香 , 味道都唔系几浓 , 辣味更加欠奉
## 企o系度一阵 , 除左等串烧 , 仲见到唔少人买车仔面
另外鱼旦烧卖都有唔少棒炀客 , 睇黎揾日要黎试埋其他野
希望再黎帮衬o既时侯 , 串烧阿姐唔好咁愁眉苦脸就好喇
2012-08-03
等候时间
5 分钟 (外卖自取)