2022-05-03
今次我表姐夫亲自叫到生日想食自助餐庆祝,而度度都waitlist 排到几个月后,得e间星期日晚比我地book到,又未试过就做下白老鼠啦~未入餐厅已经好多人喺出面排队🙊我地因为人数多安排左系D区(=离食物最远嘅地方😂)食物种类系好多,但质素真心普通🥲而且中间鱼生海鲜/铁板烧/天妇罗部分成日都要排队,特别嘅食物like鹅肝、天妇罗虾真系唔抢就冇得食😂鱼生海鲜类❤️龙虾、虾、长脚蟹、面包蟹👎鱼生铁板烧❤️ 鹅肝、海胆和牛炒饭、大阪烧串烧(免治鸡肉、鸡肉、鸡肾、秋葵)天妇罗❤️天妇罗虾、饺子、海鲜饼、冬菇、秋葵中菜类❤️海南鸡、卤肉豆腐、片皮鸭、炸虾球、👎乳猪鸡粥即叫即整汤河(有肥牛)西式类牛扒、羊架甜品类👎各款蛋糕、Häagen-Dazs雪糕、自家制雪葩总结:特别觉得好食嘅食物应该系龙虾同鹅肝,但其他冇❤️嘅真系好一般,而👎更系令人失望😞一个人嘅价钱加左一$560,虽然唔算好贵但都唔会再去了⋯(所谓试过$7XX自助餐之后返唔到转头😂)评分(5⭐️为最高):环境:⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️如果喜欢我地嘅餐厅食野情报就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~
鱼生海鲜类
❤️龙虾、虾、长脚蟹、面包蟹
👎鱼生
铁板烧
❤️ 鹅肝、海胆和牛炒饭、大阪烧
串烧(免治鸡肉、鸡肉、鸡肾、秋葵)
天妇罗
❤️天妇罗虾、饺子、海鲜饼、冬菇、秋葵
中菜类
❤️海南鸡、卤肉豆腐、片皮鸭、炸虾球、👎乳猪
鸡粥
即叫即整汤河(有肥牛)
西式类
牛扒、羊架
甜品类
👎各款蛋糕、Häagen-Dazs雪糕、自家制雪葩
评分(5⭐️为最高):
环境:⭐️⭐️⭐️