2022-06-30
之前嚟过食佢𠮶个signature黑孖孖嘅竹炭糯米窝夫🖤 今次都系想食甜品,不过试下其他口味先😋————————————————————————🔸脏脏tiramisu糯米窝夫🔸$102同坊间嘅麻糬窝夫系两样野,中间夹住嘅系好似芒果糯米饭嘅糯米🍚但食落有点失望😕 差啲以为厨房冇加到糯米要好认真食先食到烟韧黏牙嘅口感窝夫嘅咖啡味系出嘅,配合埋mascarpone忌廉食,真系好似食紧tiramisu咁个忌廉第二次食依旧惊艳到我,全碟mvp非佢莫属🫶🏻🫶🏻#咖啡酒糖浆 唔睇返个餐牌都唔知成份有酒😂 糖浆微甜 咖啡味最出,当佢系espresso咁滋润下旧窝夫 唔错#蜂巢脆饼 同#朱古力消化饼 一定要连埋窝夫食先好食,因为佢哋都几甜下,用嚟中和返整体带咖啡苦味嘅窝夫 就刚好🙌🏻#牛奶雪条 奶味超级浓郁,由佢做到绵密嘅口感,同食到最后都唔会溶,就知道佢真材实料😚————————————————————————[总括而言]窝夫做得好够脆,就算淋咗糖浆 都仲食到脆脆嘅外层。只系质地味道偏干寡,一定要所有配料夹埋一齐食。有比较之下 印象中酸酸甜甜嘅竹炭窝夫值得一试啲🙈🙈
————————————————————————
脏脏tiramisu 糯米窝夫
🔸脏脏tiramisu糯米窝夫🔸$102
但食落有点失望😕 差啲以为厨房冇加到糯米
要好认真食先食到烟韧黏牙嘅口感
个忌廉第二次食依旧惊艳到我,全碟mvp非佢莫属🫶🏻🫶🏻
————————————————————————
[总括而言]