2024-12-09
星期六喺上环lunch time揾嘢食,经过见到呢间出边有唔少人等紧位,谂住如果要等得耐就唔等,点知一入到去佢话楼上有位,咁就即刻入咗去啦。铺头细细但非常之有特色,好多怀旧嘅摆设同装饰,成间铺头非常之有风味,色彩缤纷,劲多打卡位。等食嘢途中绝对唔会闷,因为眼睛好忙碌😂 佢哋播啲歌都非常有趣,虽然系越南铺头,但系播嘅系英国歌手嘅歌。Anyway, 个vibe系几正嘅😌👍🌟 粉 $100佢有分北越同南越,望落北越少食啲,同埋因为🙎钟意食蒜头,所以拣左北越嚟试🤭 个侍应上菜时仲会问我哋要唔要青柠同要几多粒辣椒,跟住帮我哋放埋入碗仔,同埋畀咗一樽仔酱料我哋。🙍♀️ 整体嚟讲正常, 味道OK,唔系平时食开越南河有九层塔𠮶啲味,因为佢系落葱嘅。牛肉偏熟,但可接受。🙎 原来北越就系咁,的确系唔同平时写开嘅😅🌟 香茅煮蚬 $130🙍♀️ 呢个不得了,真心好食!啲蚬几大只,最紧要系新鲜有甜味,重点系索晒啲香茅味,超级好食,大爱❣️🙎 好味😋🌟 法包 $80🙍♀️本身钟意食法包,食之前都好期待。一食就觉得正!佢嘅馅料非常之丰富,成个包唔会话散收收,每一啖都好充实,个包亦都非常之脆,配埋当中嘅厚切扎肉、蔬菜
🌟 粉 $100
🙎 原来北越就系咁,的确系唔同平时写开嘅😅
🌟 香茅煮蚬 $130
🙎 好味😋
🌟 法包 $80
🙍♀️本身钟意食法包,食之前都好期待。一食就觉得正!佢嘅馅料非常之丰富,成个包唔会话散收收,每一啖都好充实,个包亦都非常之脆,配埋当中嘅厚切扎肉、蔬菜条、仲有蛋,味道好丰富、好夹,口感亦好好,真系好好食😋
🙎 几好唔错
铺头细细,越南大排档式嘅格局,但服务都非常到位,侍应会主动同埋收碗碟,又会问吓你觉得的食物点,全程笑笑口好亲切咁,走嘅时候又会同你讲Have a nice day ;)
整体嚟讲,值得encore😋👍