Bochord

呢间餐厅一直都系我收藏名单里面😍前几日终于有机会同好姊妹一齐嚟啦💕⁡一入去,灯光昏暗,对住大大个维港海景✨已经觉得气氛非常浪漫💖英伦古典风格嘅装修😍而墙身系嵌入式书架,摆放咗多本古典书籍,好似置身咗喺外国嘅图书馆📚⁡一路食嘢,仲有Live band表演🎤🎶充满浪漫气氛❣️食嘢途中,仲见到住场歌手会不是周围去唔同嘅枱,为生日嘅朋友唱生日歌🥳⁡朋友生日或者情侣周年纪念,都超级适合嚟呢一度庆祝🍾⁡ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋⁡📜𝒟𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝒯𝒶𝓈𝓉𝒾𝓃𝑔 𝑀𝑒𝓃𝓊 $𝟣,𝟥𝟪𝟪 𝓅𝑒𝓇 𝒽𝑒𝒶𝒹⁡✨Sourdough Brea🥖面包松软,除咗黑醋橄榄油,仲有两款牛油选择🧈青酱牛油 & 海盐牛油⁡✨ Imperial Ossetra Caviar法式鳗鱼慕斯配鱼子酱,Mousse口感滑顺绵密浓浓嘅咸香味,加脆脆脱水蔬菜片🥬忍唔住一啖接一啖😋⁡✨ Hokkaido Abalone北海道鲍鱼被墨鱼汁啫喱包里住,旁边淋上海胆汁 令味道层次更丰富😋金箔片做点缀💖更显高贵⁡✨ 55 Degree Sous Vide Sea Cucumber低温烹调海参•海胆豆腐,配搭红虾浓汤,海参弹牙爽口,豆腐

朋友生日或者情侣周年纪念,都超级适合嚟呢一度庆祝🍾

ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋

✨Sourdough Brea🥖

✨ Imperial Ossetra Caviar
法式鳗鱼慕斯配鱼子酱,Mousse口感滑顺绵密
浓浓嘅咸香味,加脆脆脱水蔬菜片🥬忍唔住一啖接一啖😋
Imperial Ossetra Caviar

✨ Hokkaido Abalone
Hokkaido Abalone

低温烹调海参•海胆豆腐,配搭红虾浓汤,海参弹牙爽口,豆腐够滑,配埋红虾浓汤,鲜味十足

✨ Seafood Bouillabaisse
法式烩海鲜汤,浓郁嘅龙虾汤🦞🤤配上多款海鲜,有新鲜大虾、日本带子同新鲜蚬肉
Seafood Bouillabaisse

✨ French Foie Gras Terrine
法国鹅肝慕斯,配上飞鱼子同清新嘅柚子梅酒酱,酸酸甜甜解了鹅肝嘅腻👍🏻
French Foie Gras Terrine

✨上主菜前,仲送上番石榴Sorbet清清味蕾🍧 酸酸甜甜非常开胃🤤

✨ French Smoked Oyster Handcrafted Ravioli
法式熏蚝手工馄饨,馄饨皮很厚身,加上浓鱼汤及海胆很特别

✨ Red Wood & Charcoal Grilled As Miyazakigyu Beef
A5宫崎和牛,口感软嫩,油脂丰富

✨ Dessert — Yogurt • Cream cheese • Kiwi confit • Mousse cake
奇异果乳酪慕丝蛋糕,甜度啱啱好 完美作结🥰

🥰无轮视觉、听觉、味觉,都超级满足🤤

Imperial Ossetra Caviar
Hokkaido Abalone