2021-12-09
之前已经想试,不过当日朋友拣咗另一间,今次终于揾到脚,一行四人。餐厅响工厂大厦入面,似乎空间唔系好够大。呢位排到密密麻麻密密,坐满晒人真系好嘈下,完全同法国餐有好大嘅反差。😔虽然我都明~百几蚊一个lunch有法国餐食仲想要求啲咩服务都好一般,全部都要自己黎,最唔钟意系用Apps落单,俾钱都系用Apps。可能我个人比较老土,食完饭无声无息走咗去好似有啲怪怪地🤪Presentation都系一般,我系好唔钟意啲器皿太细细细杯嘅南瓜汤+细细碟嘅意粉🍝虽然味道都OK,带子意粉同蟹肉意粉都几creamy,Mini蟹盖好Q,可惜入边唔系蟹肉。带子意粉因为摆到最美先食,已经「鲸」到一pat 野咁。所以要趁热食,带子可以大粒番啲。另外一个主菜-鸭肶未黎之前已经话一定要食,如果唔系我想像中咁出色,煎得唔够香脆,反而大家好欣赏个配菜薯条🍟,哗唔似平时食开𠮶啲㖞,特别香脆又特别干爽。另外我哋加咗个小食炮谷🐔 ,其实即系炸鸡粒,正正常常啦。最最最最失望就系佢唔包嘢饮,咖啡另外嗌40几蚊,完全失败,只系普通capsule 冲出嚟𠮶啲😞😞😞反而令我两个叫咗热朱古力🍫,佢哋估⋯⋯⋯⋯系用朱古力溶咗佢而唔系普通朱古力粉
虽然我都明~百几蚊一个lunch有法国餐食仲想要求啲咩
另外我哋加咗个小食炮谷🐔 ,其实即系炸鸡粒,正正常常啦。
最最最最失望就系佢唔包嘢饮,咖啡另外嗌40几蚊,完全失败,只系普通capsule 冲出嚟𠮶啲😞😞😞反而令我两个叫咗热朱古力🍫,佢哋估⋯⋯⋯⋯系用朱古力溶咗佢而唔系普通朱古力粉冲 🤨