2022-08-06
餐厅新开分店,见到好多好评,所以去试下,叫左个二人套餐。先讲优点:上菜快、碟头大、职员有礼、环境宽敞缺点:多款菜式偏甜,普遍欠缺泰菜必备的香茅、柠檬叶、南姜等香料,味道单一青木瓜沙律:红萝卜和青瓜较多,所以成口生萝卜和青瓜的青味。甜酸酱汁但欠缺青柠、香茅、柠檬叶、葱蒜等香料,不够惹味椰子鸡汤:椰奶味浓,鸡肉唔算干柴,多菇和番茄,但欠缺柠檬叶青柠汁南姜等香料,所以似饮紧净椰奶,最奇怪系食到唐芹粒沙嗲串烧鸡和牛:沙嗲汁见到好多花生但无花生和沙嗲香,得个甜字。鸡和牛无搽酱都好甜,鸡几嫩滑,牛则是无牙婆都「妹」到个种冧,同想像中一口牛既口感不同炒杂菜:最好食的一碟菜泰式金边粉:面头的花生是装饰,无花生香的,但整体味道ok。粉未熟透,所以最后打包返屋企加工明炉青柠乌头:乌头冇泥味,但配菜有d 9唔搭8: 椰菜、椰菜花、番茄、青口、墨鱼仔。而且又系缺少应有的香料,无咩味,好彩有半个青柠,我挤完个青柠就放左去个椰汁汤度吊一吊味。虽然大大碟3个人都够食,但有d都要另外加钱,加加下都$500+,以咁既味道,算系性价比极一般
先讲优点:上菜快、碟头大、职员有礼、环境宽敞
炒杂菜:最好食的一碟菜