2021-11-10
呢间餐厅一行入去就有一种回归泰国嘅风味,服务员大多都系泰籍人士同埋都好礼貌。放低餐牌就立刻为我地加水,非常细心佢地都有好多款泰式传统美食,沙律,烧烤,咖喱,明炉烤鱼,全部都有泰式凤爪沙律去最钟意食嘅泰式沙律之一,因为佢酸酸辣辣,好醒胃,啲凤爪又切到一口一件,方便食次余都唔会食得好狼狈冬荫功呢个冬艺功唔系好辣,但有阵阵嘅椰香味,质感都好浓厚,虾味都好足,只虾都好爽口烧猪颈肉呢个猪颈肉烧得好脆口,一啲都唔油腻,加埋个酱汁一流红咖喱烤鸭呢个咖喱烤鸭,用咗果汁去煮成,令到鸭肉非常腍身,亦冇臊味,啖啖肉,蔬菜都吸哂啲咖喱汁,送饭,印度薄饼或者蒜蓉包说出好正啦明炉烤乌头鱼肉肉质鲜嫩,都比较肥美,系加热嘅途中,慢慢吸收汤汁,加埋佢一个酸辣汁,完全可以将鱼嘅鲜味带哂出嚟泰式炒椰菜仔椰菜仔好甜好嫩,唔系啲老咗嘅菜,口味都好平衡
放低餐牌就立刻为我地加水,非常细心
泰式凤爪沙律
冬荫功
烧猪颈肉
呢个猪颈肉烧得好脆口,一啲都唔油腻,加埋个酱汁一流
红咖喱烤鸭
明炉烤乌头
泰式炒椰菜仔
椰菜仔好甜好嫩,唔系啲老咗嘅菜,口味都好平衡
凤爪沙律
冬荫功