2023-05-11 522 浏览
今次去咗圆方食泰国菜,之前去过呢间餐厅食下午茶,觉得几唔错,近排见佢出咗新menu,一于去试试!酸辣鲜鲍鱼沙律鲍鱼有四只,已开边方便食用,入口厚肉爽弹,配泰式酸辣汁,酸酸辣辣非常开胃。龙虾海鲜泰北咖喱捞面平时食嘅泰北咖喱捞面都系配鸡锤,而呢到系配龙虾海鲜,显得格外矜贵。除咗龙虾之外,仲有两只扇贝同原条鲜鱿,非常丰富。面条分为两种,一种系炸脆,另一种系煮软,捞埋咖喱汁一齐食有双重口感,咖喱汁浓稠,椰汁味重,但唔会好辣,越食越滋味。椰汁青咖喱美国西冷扒西冷扒都几大块,煎至五成熟,里面仲系粉嫩嘅颜色,肉质厚实,味道香浓多汁,切成薄片方便食用,配上集酸、辣、甜于一身嘅青咖喱汁,简直系冲击味蕾。泰式辣汁烧原只扇贝扇贝有三只,火喉控制得宜,肉质嫩滑,泰式辣汁越食越惹味。粟米椰子新地自家制椰子雪糕,椰子味非常浓郁,真的超赞,加上粟米粒同椰青肉,令口感更丰富。泰式甜品拼盘有好多种甜品都想食,索性贪心啲叫个拼盘,拼盘有芒果糯米饭、斑兰千层糕、椰汁西米糕、椰青糕等,今次真系大满足。Mango Tango呢款系无酒精饮品,新鲜芒果汁加上橙汁,酸酸甜甜啱晒夏天饮。

酸辣鲜鲍鱼沙律

龙虾海鲜泰北咖喱捞面

椰汁青咖喱美国西冷扒

泰式辣汁烧原只扇贝
扇贝有三只,火喉控制得宜,肉质嫩滑,泰式辣汁越食越惹味。

粟米椰子新地

泰式甜品拼盘

Mango Tango
呢款系无酒精饮品,新鲜芒果汁加上橙汁,酸酸甜甜啱晒夏天饮。