2022-05-30 52 浏览
今日放假朋友约咗去青衣行街,青衣都有好多大型商场,而且交通都好方便,行咗一阵开始有啲肚饿,即刻叫朋友带我揾好嘢食,今次佢推介一个泰式餐厅,因为佢成日都去食。🤤泰然 ,地址系担杆山路6号长发商场地下 👍餐厅环境都几舒适,而且全部都系卡位,装修俾人感觉好整洁,掂👍冬阴功海鲜汤 108 元,每次去食泰国嘢,我都会饮个冬阴功汤,冬阴功汤味道酸酸辣辣,非常开胃,加上香料嘅配搭好好,食到地道嘅泰国味道,而且材料仲系好丰富,有大虾,青口,味道香浓,真系好好味。😋明炉花甲锅 108 元,花甲份量好多,而且每只都好大粒好新鲜好肥美,每只都系开口架 👍,肉质细腻仲有啲弹性,蔬菜吸晒花甲嘅味道,更加鲜甜,味道层次好丰富,好值得推介。😋😋😋明炉乌头 138 元 ,热辣辣成条鱼上枱,又有汤,味道酸酸辣辣,特别惹味开胃,乌头肉质结实,加上鱼肉吸收左香料嘅味道,食每一啖都散发香味,而且味道好有层次,真系做得好出色。👍烧大头虾 3只 78 元 ,虾烧到好香,而且虾肉非常新鲜爽口弹牙,入口浓浓嘅虾膏味道,真系非常好食。😊食泰国嘢梗系要整杯冰沙,又开胃又解渴,而且生果嘅味道又清甜。朋友真系冇介绍错,两个人食到好饱,而且仲
泰然 ,地址系担杆山路6号长发商场地下 👍
朋友真系冇介绍错,两个人食到好饱,而且仲要系好好味。一定会再嚟帮衬过。