2022-08-02
Mango tree同朋友去完M+博物馆之后就系圆方揾食医吓肚。嚟到位于圆方金区嘅Mango tree。今次叫咗一个两位用嘅泰式tea set。哩份tea set 有咸点同甜点再包咗2杯指定特饮。食到一半有啲唔够喉,我哋就加多$88 试埋龙虾鲜果沙律。-------------------------泰。尝味之旅下午茶 $398 🍴咸点- 珍珠鲍鱼青芒果沙律: 鲍鱼size不大,但加埋青芒果沙律都几清新开胃- 椒盐虾: 惹味之选,好脆好香口,好食👍- 烧鸭米纸卷: 一般- 冬阴炸鸡翼: 几香冬阴公味,但肉质有啲干- 炭烧猪肉沙嗲: 摊冻左少少,肉质有少少鞋,但点埋好香花生味嘅沙嗲酱都好食嘅!- 迷你黄咖哩海鲜农夫包: 咖哩香浓,海鲜有青口鱿鱼等,不过不失。- 龙虾鲜果沙律 $+88卖相系几靓,都可以打吓卡,但哩个唔系太推荐,龙虾冇乜味,肉质又弹性欠奉。鲜果沙律正常。🍭甜点甜点方面有:香芒糯米饭,泰式斑兰千层糕,翡翠西米丸子,椰汁西米糕。芒果香甜,糯米饭软绵。其他甜点味道都差唔多,系经典嘅泰式甜味,食完有少少济。🍹饮品我拣咗 Coconut Treasure。椰汁沙冰加芒果蓉,但椰汁唔够
-------------------------
泰。尝味之旅下午茶 $398
🍴咸点
- 椒盐虾: 惹味之选,好脆好香口,好食👍
- 烧鸭米纸卷: 一般
- 冬阴炸鸡翼: 几香冬阴公味,但肉质有啲干
- 龙虾鲜果沙律 $+88
🍭甜点
🍹饮品
我拣咗 Coconut Treasure。椰汁沙冰加芒果蓉,但椰汁唔够香,但够大杯,可以同friend 吹耐啲水。
朋友就拣左 Virgin Strawberry Mojito。卖相几靓,系士多啤梨糖浆梳打水,朋友就觉得有啲药水味。
-------------------------
今次被安排坐咗喺边嘅座位,有一块好大嘅落地玻璃,可以睇到日落。同三五知己一齐叫杯cocktail,欣赏下个景,都系一个唔错嘅聚会。
Mango Tree
地址
🎈尖沙咀柯士甸道西1号ELEMENTS圆方金区2楼2032号舖