青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2018-11-20 184 浏览
呢间餐厅算系我食过其中一个最好食嘅泰国餐厅野食同环境都好靓好值得黎试吓我哋叫左一杯冬荫功梳打同一个三色冰奶盖个人觉得冬荫功梳打都值得试下 辣辣地甜甜地加埋好香嘅香茅味都几特别. 可能个人唔系好钟意太甜嘅野 三色冰对我黎讲就真系过分甜 加埋奶盖真系甜到我傻咗, 不过上面个d龙须糖几得意几靓!我系超钟意食鸡翼 所以冬荫炸鸡翼冇可能唔叫啦好彩真系无令我失望 出面脆卜卜d肉又好juicy好滑 如果可以辣多少少就完美啦!我地叫左个细嘅惹味拼盘 有5种唔同嘅宽份量啱啱好d鸡同猪颈肉都好好味主菜我地就叫咗个青咖喱同金边粉食青咖喱最怕系d鸡肉又硬又无味呢到就整左tandoori chicken黎配呢个青咖喱 真系冇得顶!我最怕食青咖喱椰奶过分多又唔辣. 不过呢间餐厅真系令我大开眼界, 唔单只无呢d问题, 青咖喱都加入左斑斓所以颜色都特别鲜色更加吸引!我都非常推介大虾金边粉 大虾好新鲜金边粉又炒得好香 我可以自己食晒成碟 谂起都肚饿tim!最后一定唔可以少嘅芒果糯米饭!d芒果切到好薄好靓 加上超甜!配埋个暖粒粒嘅糯米粉真系好好食呀 好满足呀! 旁边仲有d椰子碎 一定会再返嚟食过
呢间餐厅算系我食过其中一个最好食嘅泰国餐厅
野食同环境都好靓好值得黎试吓
我哋叫左一杯冬荫功梳打同一个三色冰奶盖
不过上面个d龙须糖几得意几靓!

冬荫公梳打

d鸡同猪颈肉都好好味
惹味拼盘

主菜我地就叫咗个青咖喱同金边粉
食青咖喱最怕系d鸡肉又硬又无味
我最怕食青咖喱椰奶过分多又唔辣.

不过呢间餐厅真系令我大开眼界, 唔单只无呢d问题,
青咖喱都加入左斑斓所以颜色都特别鲜色更加吸引!

天多尼烤鸡斑斓青咖喱

我都非常推介大虾金边粉 大虾好新鲜金边粉又炒得好香
我可以自己食晒成碟 谂起都肚饿tim!

泰式大虾炒金边粉

最后一定唔可以少嘅芒果糯米饭!
d芒果切到好薄好靓 加上超甜!
配埋个暖粒粒嘅糯米粉真系好好食呀 好满足呀!
旁边仲有d椰子碎 一定会再返嚟食过
芒果糯米饭