呢到真系几大🤩 装修行新式既泰式🇹🇭resort风格,以木色🪵同深灰色为主,用左唔少深色木条🪵、藤灯笼🏮造型既灯💡、有唔同泰国🇹🇭特色既卡通挂画,几高级同舒服😌 想chill啲仲可以拣露天位,感觉都唔热,可以饮翻两杯🍻 野食选择多,厨师👨🏻‍🍳同侍应都系泰国人🇹🇭所以更加地道,全部野食都惹味香口又有获气🔥 而且价钱唔贵,一堆人嚟食都唔错👍🏻(5 😍 系满分,🤩系半分)烧猪颈肉 🔥🐷 - $96 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢一个小食又系有超多旧😂 第一次见啲烧猪颈肉🔥🐷咁靓仔,肥瘦适中,睇落好似叉烧咁,表面金黄油润,里面既脂肪爽口,肉质软嫩juicy,烧过🔥之后焦香同肉味浓厚,配埋酸酸地又甘甜既罗望子酱食可以解腻柚子沙律 🍊🥗 - $98 (好味指数:😍😍😍😍🤩)用左好多手拆既柚子肉🍊,粒粒晶莹剔透,酸甜多汁,捞埋香口酥脆既花生🥜、清香惹味既红葱、香甜既椰子🥥同埋refreshing既青柠汁🍋‍🟩,酸酸甜甜超开胃🤤,用黎做前菜几好~鲜炸虾饼拼香辣炸鱼饼 🔥🦐🫓🐟🍥 - $92 (好味指数:😍😍😍😍)个虾饼🦐🫓炸到金黄色咁,出面酥脆,里面烟韧弹牙,有几香浓既虾味🦐,味道鲜甜~ 个鱼饼 🐟🍥辣

(5 😍 系满分,🤩系半分)
烧猪颈肉

烧猪颈肉 🔥🐷 - $96 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
柚子沙律

柚子沙律 🍊🥗 - $98 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
鲜炸虾饼拼香辣炸鱼饼

个虾饼🦐🫓炸到金黄色咁,出面酥脆,里面烟韧弹牙,有几香浓既虾味🦐,味道鲜甜~ 个鱼饼 🐟🍥辣辣地咁,有清香馥郁既柠檬叶🌱香气、增加口感既爽口豆角同埋啖啖既鱼香🐟,口感Q弹,两个饼都可以旁边既酸辣汁🌶️就更加开胃🤤
蟹肉炒饭

蟹肉炒饭 🦀🥚🔥🍚 - $128 (好味指数:😍😍😍😍)
个饭🍚份量好多😂 炒得🔥够干身,粒粒分明,颜色好平均,唔会有啲位白左~ 蟹肉🦀都多,全部都新鲜咁拆好一梳梳,味道鲜甜绵密又有咸香~ 仲有香口既蛋粒🥚同埋清新既葱粒,感觉几好食😋 如果再多啲芒果肉🥭 酸酸地就可以再开胃啲

黄金梦 - $60 (好味指数:😍😍😍😍)
个名几有诗意😂 黄色就系将鲜菠萝汁🍍同鲜芒果汁🥭混合埋一齐,有热带水果🌴既风味,口感顺滑,味道酸酸甜甜,唔系靠糖浆,有菠萝🍍既清香同芒果🥭既甜香几好饮

柚香提子冰 🍊🍇🍹 - $48 (好味指数:😍😍😍😍)
呢杯一样系酸酸甜甜咁,柚子🍊既微酸、清香同refreshing几出,提子🍇就主要用黎吊出个甜味,就算中间啲冰🧊饮到最后融晒都唔觉得杯野淡左👍🏻

好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩