2019-08-25 73 浏览
近排将军澳中心开咗好多新嘅餐厅,竟然有我最爱嘅泰国菜!沿途去紧餐厅𠮶阵都有上OpenRice睇吓d comments,感觉上好似麻麻地。见佢有咁多人食,我同朋友最后都胆粗粗决定去试吓!叫咗个二人套餐,小食拣咗泰式猪颈肉。呢个食落外皮脆脆地,中间就好松软,口感一流,份量亦好多!另外主菜就叫咗咖喱牛肋条同埋泰式炒牛河!咖喱牛肋条味道唔系好辣,都有七至八块牛肋条,配菜嘅薯仔都煮得好腍!泰式炒可好有镬气,唔会太咸,牛肉好嫩!马拉盏炒通菜味道啱啱好,菜亦都好新鲜!饮品就拣咗珍多冰同埋蓝蝶花椰汁特饮。珍多冰甜度唔高。蓝蝶花椰汁特饮椰汁味好浓,饮落去会有少少酸酸地,好特别!另外仲要点左个椒盐软壳蟹同埋椰汁千层糕。软壳蟹有成三大嚿,味道都唔错。千层糕就即叫即蒸,如果有得冻食更加好!
近排将军澳中心开咗好多新嘅餐厅,竟然有我最爱嘅泰国菜!

马拉盏炒通菜味道啱啱好,菜亦都好新鲜!

另外仲要点左个椒盐软壳蟹同埋椰汁千层糕。