泰cool之前在海翩汇海边,那时对餐厅的印象是有质素的良心小店,食物几好味但价钱合理,环境仲好 chill 适合三五知己happy hour/食嘢倾偈 最近发现餐厅在天晋汇 popwalk 2 期重开觉得很开心,今天就来试试 星期一至五午市套餐价钱$58起,包括饮品、免加一,其实真系好抵食。之前好喜欢泰 cool 的面包酿咖喱,但今日唔想食得咁Heavy,所以就试吓另一款厨师推介:海南鸡饭。鸡肉够滑,不过冇乜鲜味;酱汁方面,姜葱油味道好淡,辣汁就几好;油饭做得比海南鸡好,有啲黄姜粉味。餐饮叫咗热泰式奶茶,奶味和茶味都几浓,又冇想像中咁甜,都唔错嘅。服务方面就真系好一般,侍应们都好似餐厅个名咁cool,如果可以改善下就好啦。

海南鸡饭
热泰式奶茶