2025-01-13
居酒屋就食得多,洋食居酒屋都系第一次见,餐厅融合左日本嘅外来洋食文化,同埋本土嘅居酒屋文化,菜式十分之特别!餐厅装修偏向洋式风格,但系墙上贴满poster、放满居酒屋嘅酒,气氛都舒服,几啱家庭聚会、朋友聚会我哋叫咗几个𩠌,每一款都令我好满意,我印象最深刻系雪糕脆筒吞拿鱼他他,就好似一个艺术品咁,掉转咗嘅雪糕放喺碟上面🤣 吞拿鱼他他搓成一个雪糕球,隔篱摆咗啲牛油果,好特别,店员建议我哋扑碎个雪糕筒,再捞埋啲吞拿鱼一齐,估唔到都几夹㖞呢度嘅汉堡扒其实都好好食,口感同加工𠮶啲唔同,食得出系全手工。蒜油蚝都好好食,好有居酒屋风味,但又配多士,洋日风格交融,好 impress以下是图中菜式及参考价钱💵・ 雪糕脆筒吞拿鱼他他 ($85)・ 汉堡扒番茄什菌煮 ($155)・ 厚切豚铁板烧配咖哩喱酱 ($83)・ 蒜油蚝配黄金多士条 ($128)
以下是图中菜式及参考价钱💵
・ 雪糕脆筒吞拿鱼他他 ($85)
・ 汉堡扒番茄什菌煮 ($155)
・ 厚切豚铁板烧配咖哩喱酱 ($83)
・ 蒜油蚝配黄金多士条 ($128)