2018-12-28
餐厅坐位唔算好多,左右两边系二人枱,中间位置系bar枱。落单后,侍应即刻就俾左张point card我地,不过分店地区都唔太就脚,唔知几时再有机会帮衬。原味豚骨拉面($72)2片薄切腩肉,唔够肥,偏瘦。豚骨汤底无鱼介豚骨汤底咁浓味,但汤底质感都系好浓郁,加埋唐辛子(辣酱)令成个汤底更惹味,层次更丰富。幼身既直面配埋淡淡又浓郁又带有微辣既豚骨汤底,真系好夹,好好味。一向重口味既我今次都更喜欢豚骨汤底。(个人口味: 4.2/5)鱼介豚骨拉面($98)鱼介豚骨汤底比普通豚骨汤底浓味(似沾面汤底?),真系充满鱼味。曲面比较粗身,同浓汤好夹。溏心蛋呈啫喱状,”友人”称系暂时食过咁多间拉面店之中,最甜最好食既溏心蛋。2片肩肉,1片腩肉,肩肉比腩肉un口。(个人口味: 3.9/5)炸软壳蟹($45)热辣辣,软壳蟹略嫌瘦左少少,不过都系好食既。(个人口味: 4.1/5)炸紫菜墨鱼嘴($35)份量都算多。脆卜卜,咬到最底就会有粒墨鱼嘴。不过好热气。(个人口味: 3.3+3.6/10)我地都同意鱼介配曲面,豚骨配直面系最夹。整体而言,我对豚道乐既拉面予以好高既评价,拉面同汤底都同金XX好相似,但价钱更相宜
原味豚骨拉面($72)
(个人口味: 4.2/5)
鱼介豚骨拉面($98)
炸软壳蟹($45)
热辣辣,软壳蟹略嫌瘦左少少,不过都系好食既。
(个人口味: 4.1/5)
炸紫菜墨鱼嘴($35)
份量都算多。脆卜卜,咬到最底就会有粒墨鱼嘴。不过好热气。
(个人口味: 3.3+3.6/10)
我地都同意鱼介配曲面,豚骨配直面系最夹。
整体而言,我对豚道乐既拉面予以好高既评价,拉面同汤底都同金XX好相似,但价钱更相宜,可惜香港分店只有2间。