2021-06-25
CHALET (荃湾)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐点:•Set Dinner $338+1 套餐包括一客是日餐汤、一客头盘、一客主菜、一客是日甜品•头盘:半熟吞拿鱼伴三文鱼籽•主菜:法式油封鸭腿配鸭胸,芒果香橙莎莎(价钱因应主菜选项设不同价格)•西班牙红虾意粉配柚子泡沫 $258+1••••••••••••••••••••••••••••••♥️食评:今餐同朋友都非常满意,是日餐汤系椰菜花忌廉汤,味道唔错,饮到椰菜花嘅味道但唔会觉得有草青味,配嘅面包都好松软。头盘有两款拣,另一款系法式肝酱配脆片,今次拣咗吞拿鱼,半熟嘅质感唔错,食到吞拿鱼有调味过,旁边配三文鱼籽同埋蛋黄酱,味道更加丰富。主菜令人好有惊喜💕!呢份油封鸭腿同鸭胸真系好好食,鸭腿食落有少少似猪嘅腩肉,但肥瘦适中,而鸭胸就非常香口,啲肉已经煮得非常软淋,完全无酥味。虽然鸭胸脂肪比较多,但配返芒果香橙莎莎就味道轻盈啲,唔会好腻。是日甜品系面包布甸,云尼拿酱食得出唔马虎,而且
♥️餐点:
•Set Dinner $338+1
套餐包括一客是日餐汤、一客头盘、一客主菜、一客是日甜品
•头盘:半熟吞拿鱼伴三文鱼籽
•主菜:法式油封鸭腿配鸭胸,芒果香橙莎莎
(价钱因应主菜选项设不同价格)
•西班牙红虾意粉配柚子泡沫 $258+1
♥️食评:
是日甜品系面包布甸,云尼拿酱食得出唔马虎,而且最特别系佢上面𠮶层系面包,下面𠮶层真系布甸嚟,几得意!
另外叫嘅红虾意粉都几唔错,大大只嘅红虾非常香,虾嘅肉质都唔差,成个意粉都系𠮶种虾膏味😋好正。
♥️特色:
餐厅设上下两层,可惜上层当日无开放,但环境同装修都好靓!好多人都叫佢嘅酒/cocktail等特饮,等我下次都试吓先!
♥️小提示:
Set Dinner系无配饮品的,大家要注意呢样啦🤣🤣
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
Chalet (荃湾)
荃湾青山公路407-411号金荃大厦地下B铺 (8咪半对面)
#cony去荃湾 #cony食西餐 #cony食意粉 #CHALET