2024-04-07 64 浏览
今日同朋友行开尖沙咀,咁啱黎到山林道,朋友提意去一间上楼既餐厅食fusion菜。 难得黎到就试下。 就系山林道38号上面既Deep Sea Oyster & Steak, 睇落系好有情调既餐厅,唔系好大,但有落地大玻璃,入夜之后望住夜景食饭好靓,而且佢系行浪漫feel, 坐落真系几舒服。佢都有一般既扒类,沙律,但我更有兴趣佢既串烧,烧物,所以我地就叫左脆炸鸡翼,烧牛舌心串,烧油甘鱼鲛同安格斯薄烧。 因为佢都系即叫即煮,所以好新鲜,都好快就煮好。 佢既炸鸡翼真系好香脆,又大件,黎到真系要等阵先好食。 烧牛舌好大件好厚,以为咁厚会好硬啦,但又好爽,超好食。油甘鱼鲛好大份,比出面食既仲大,而且肉质好嫩。 安格斯薄烧比想像中大份,而佢卷埋小小葱粒系肉入而,一啲都唔会有葱青味,仲可以解油腻,好好味。跟住仲叫左杯石榴特饮,好清凉既感觉,配食串烧好正。最后食埋个好靓既红桑子纽约芝士蛋糕,今餐真系好完满,好值得黎。
油甘鱼鲛好大份,比出面食既仲大,而且肉质好嫩。
2024-04-07