2023-08-08
虽然[凑凑火锅]喺香港越开越多分店,不过今趟都系第一次帮衬😅选择了位于K11 Musea的[凑凑甄选]。未到6点已经要排队真系夸张,好在预先book左台,原来日光日白打边炉大有人在😂真正由天光食到天黑!汤底选了鸳鸯锅:红颜花胶鸡锅 / 台式麻辣锅。店员建议先喝碗花胶鸡汤才开始打边炉,黏稠的花胶汤几好味,仲有几旧花胶,感觉好滋补😋 而台式麻辣汤底唔算好辣,怕辣嘅我都食到,而且好香浓,麻辣的口感不错👍🏻冰冻又香甜,打到㷫烚烚时饮番杯,爽😎点了二人餐$798再另外点菜、响铃等,4个人都够食,价钱唔算好贵;味道方面,两款汤底都好唔错,下次想试埋椰子鸡锅😋最有惊喜系油条,可以再叫多转!k11 Musea呢间服务都ok,加茶加水都好快手;有日光时候环境都唔错几舒服,入夜后灯光非常暗,射灯照住个锅令周围更暗,打边炉都有浪漫气氛😆
红颜花胶鸡锅 / 台式麻辣锅
冰冻又香甜,打到㷫烚烚时饮番杯,爽😎