餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
资讯:

2023-09-13 72 浏览
呢间餐厅系用💙蓝色背景做主调,有个大大既酒柜,唔同既图画,连本menu都好精美,我觉得好靓呀🦋咁有情调既餐厅,亦细心地有个pre-drink 系一个荔枝柠檬白酒🍋酸酸甜甜好开胃之前有个🥐热辣辣脆卜卜嘅餐前面包,牛油好香,仲有几块脆脆既黑松露,好特别啊之后食左两个前菜 -🦪Jolie 法国味道:有不同层次既鲜甜味道,还有阵阵果香,很适合👧🏻女生食用🫓Beef Bone Marrow Toast 满心期待个牛骨髓,好香,查落多士度好似去左另一个境界,全口都系丰富既油!Maitak Mushroom Risotto 呢个意大利饭充满黑舞茸菇、忌廉汁,牛油同菇味非常香浓,口感Creamy ,食完超满足!Iberico Pork Rack 七成熟嘅黑毛猪口感嫩滑,入面啲肉呈粉红色,外面小小焦香,少少肥,口感好正最后叫左一个青苹果🍏蛋糕,呢个好惊喜口感好清新~蛋糕入边仲有果肉,好细心两杯🍻cocktail -🍎FONDNESS有无花果,红苹果,法国苹果自兰地,蛋清,系法国无花果加上日本富士苹果汁,清甜,果香既基础上融合法国苹果白兰地令酒微复杂性大大提升,好饮🍊DAWN系意大利佛手柑酒,琴酒,君度橘

之后食左两个前菜 -

两杯🍻cocktail -

🍎FONDNESS

🍊DAWN
系意大利佛手柑酒,琴酒,君度橘酒,蜜柑,次洲蜜柑加上意大利佛手相配合英国琴酒多层次橘子香味~

Fine dining 好浪漫💘侍应亦好好服务态度,不断换碟,又有礼貌😉