2020-07-04 216 浏览
想去海南岛但而家又而家未有机会可以去到嘅朋友,不妨可以嚟便民肠粉,一尝海南美食一入到去就有一大张餐牌睇晒有咩食,地方唔算太大,好有小店嘅感觉,而且有著古法传统手工既美食,大家真系要支持下天气热辣辣,饮返杯冻豆浆就够哂解渴,石磨豆浆果然系唔同d,真系好鬼死滑架呢碗海南粉真系系香港未见过上面有花生、芫荽、牛肉丝、酸菜,将佢哋同米线捞埋一齐食,个汁就甜甜地,成碗面都几夹,因为有汁嘅关系成碗面其实一啲都唔干,夏天食就啱晒啦我哋叫咗两款茶果试吓,白色嘅系原味,绿色嘅就有鸡屎滕味,好似去咗转长洲咁入边系有爆多花生粒㗎,出面就好烟银我引颈以待嘅石磨肠粉终于嚟啦,肠粉皮真系好薄馅料我哋就拣咗猪肉,呢个都系出边比较少嘅馅料你碗粥好有家嘅味道,粥都煲到好棉
豆浆
呢碗海南粉真系系香港未见过
海南粉
茶果
入边系有爆多花生粒㗎,出面就好烟银
石磨肠粉
你碗粥好有家嘅味道,粥都煲到好棉
发菜蚝豉粥
2020-07-01