2023-12-05
💎💎💎Harbourside Grill (TST)💎💎💎💯一入到餐厅环境真系一百分💯大玻璃睇晒成个维港,全港最靓嘅景色尽收眼帘🥰,而且有我最爱嘅户外位置,简直就系蓝天、大海、餐厅融为一体❤️前菜雅枝竹汤 配芝士面包条法国纷迪加生蚝(3只)配木犀草酱(第一次品尝雅枝竹汤,赞!配一条微辣嘅芝士条💕,生蚝虽然细细只,但味道非常鲜甜👍🏻)主菜香煎三文鱼 配奶油韭葱及咖哩青口酱美国顶级西冷扒250g 配红葱泥及香辣牛油(三文鱼配嘅酱汁非常特别,亦都唔会抢咗三文鱼嘅鲜味👍🏻西冷牛扒剪得好香😋攰得滞嘅香辣牛油再令牛扒香味提升)甜品精选法式芝士 配无花果干酱及饼干西梅杏仁挞 配忌廉蛋奶酱(芝士拼盘非常抢眼,份量十足,好细心有埋提子、薄脆同埋无花果酱⋯令芝士有唔同嘅配搭👍🏻,西梅挞唔会太甜,配埋佢哋特制嘅忌廉蛋奶酱,感觉清新一啲都唔会腻)
前菜
雅枝竹汤 配芝士面包条