2024-07-05 43 浏览
有朋友带左我去一间景观一流既cafe,估唔到诚品入面有可以望海景既cafe,平日去人吾算多,坐几耐都得。除左靓景,饮品都非常有特色。Matcha Coconut $58抹茶椰子云雾,抹茶奶盖,底下系清甜既椰青水,几特别既饮品,搅匀之后饮又几夹,成杯会变成抹茶色,好适合炎热既夏天饮!Tiramisu Cappuccino $58Cappuccino 上加左朱古力粉,变左Tiramisu 既泡沫,奶泡幼滑,咖啡味香浓,层次感丰富。士多啤梨忌廉芝士法式西多士 $88士多啤梨topping放得好靓,西多士外皮几脆,面包入面松软,上面加左cream cheese,吾错既甜品。英式炸鱼薯条 $168炸鱼大大块,几厚肉,炸粉够薄,配甘笋沙律酱,比较少见。另外薯条非常多,粗身有口感,仲有啲柚子醋沙律菜。吉列厚切猪扒温泉蛋盖饭 $148约1cm厚既吉列猪扒,吉列炸粉同样薄,中间夹杂左啲脂肪,食落去会腍身啲,更有口感。日式做法,有烧汁、沙律酱同紫菜,猪扒下面仲有温泉蛋,捞饭一流!

除左靓景,饮品都非常有特色。

Matcha Coconut $58

Tiramisu Cappuccino $58