2021-09-12
想食酸菜鱼,今次就去左祥仔辣辣到食。午餐有午市套餐价钱抵食好多,join埋会员仲可以用会员价惠顾,仲可以加配饮品👍午餐奉送三小碟,可以任选三款前菜,特别钟意佢地凉拌拍青瓜、香辣山木耳同埋云南白切肉。 1️⃣招牌祥仔酸菜鱼配拉面($108) 酸菜鱼份量都几多,鱼肉有好多片,大大片冇骨而且几嫩滑。酸菜鱼汤底唔会得个酸字,味道唔错😋配拉面食都好够饱。不过呢度既辣比较轻微,嗌左中辣其实都冇乜料到,我谂唔系好食得辣既人啱晒黎食。 2⃣️成都水煮牛肉配拉面($108)水煮牛肉唔会太过油腻,汤底唔会太咸,除左辣味之外食得出啲香料香,配拉面食都唔会觉得太重口味👍牛肉有好多片,肉质唔错有少少咬口。另外入面中仲有啲芽菜、生菜、豆卜。都系嗌左中辣但系冇想像中咁辣。 3⃣️青苹果梳打(午餐+$10)好refreshing☺️食川菜配翻杯清新既梳打一流。青苹果味酸酸甜甜好解渴🤤
1️⃣招牌祥仔酸菜鱼配拉面($108)
2⃣️成都水煮牛肉配拉面($108)
3⃣️青苹果梳打(午餐+$10)