2023-02-19
好耐无食中菜啦~今晚车车同一班朋友嚟到海港城E间以海鲜为主题既中菜厅食晚饭, 餐厅环境好大, 装潢典雅, 夜幕低垂, 一边望住个海景一边品尝美酒佳肴, 真是写意! 餐厅除左有多款特色中菜, 最特别嘅地方系提供多种唔同煮法去烹调各种海鲜, 令客人keep住有新鲜感! ✨️黄金炸鱼皮 整块鱼皮都沾满咸蛋黄, 咬落去香脆可口, 车车都忍唔住系咁食, 佐酒一流 ✨️醉酒法式鹅肝平时食醉酒嘅小菜比较少会食鹅肝, E道菜用上传统醉酒方法处理, 未食已经闻到阵阵酒香, 入口软滑细腻, 即刻平时少食鹅肝嘅朋友仔都觉得好易入口 ✨️姜汁米酒贵妃蚌汤汁浓郁暖胃, 带点微辣口感同酒香, 贵妃蚌厚肉爽甜, 非常开胃, 系车车几喜欢嘅一道菜 ✨️48小时熟成烟熏片皮鸭 片皮鸭自家挂吊熟成两日后, 用香片茶叶同木碎烟熏过, 一上枱已经闻到好香, 将鸭皮, 鸭肉青瓜丝京葱等材料夹系热辣辣嘅包皮入面, 再配搭秘制鸭酱/青椒酱一齐食, 食落鲜嫩多汁, 油香满满, 口感丰富, 开胃惹味, 车车忍唔住食左好多件 ✨️瓦罉姜葱萝卜糕焗蟹我地拣左E个方法整蟹, 打开煲盖已经闻到劲香姜葱味, 肉蟹好鲜甜啖啖肉, 萝卜糕系底下吸收哂蟹嘅精华
✨️黄金炸鱼皮
✨️醉酒法式鹅肝
✨️姜汁米酒贵妃蚌
✨️48小时熟成烟熏片皮鸭
✨️瓦罉姜葱萝卜糕焗蟹
我地拣左E个方法整蟹, 打开煲盖已经闻到劲香姜葱味, 肉蟹好鲜甜啖啖肉, 萝卜糕系底下吸收哂蟹嘅精华, 超惹味!
✨️滑蛋生虾香煎两面黄
面饼外层酥脆可口, 内层湿软鲜味, 食落富浓郁蛋香, 非常有层次感, 大人小朋友都会中意食
✨️九年百合珍菌炒芦笋
芦笋清甜爽口, 食落几鲜味又健康
✨️香茅芦荟果冻
果冻带微微香茅味, 食落清甜q弹, 为丰盛嘅晚餐划上句号