餐厅: 沙田凱悅酒店咖啡廳
资讯:

2018-03-01 1542 浏览
好想好想食自助餐,想揾间便得黎又好食既!朋友带我食呢间,的确有亮点又抵食!第一次食自助餐系定时间出限量美食!第一转有海胆刺身饭!海胆系靓野,鲜甜香滑,其他刺身粒都新鲜,望住师傅即切即上碟!第二转有芝士焗龙虾+牛扒,呢两样我超钟意食,龙虾新鲜,肉质弹牙,仲附去壳的蟹钳一只,好细心! 牛扒好香嫩,餐厅为怕有客人唔食生的,牛扒煮得全熟,但不会老、不韧,油脂均匀!刺身约有5款,三文鱼都几肥美。长脚蟹系我比较喜欢的重海水味版,虽然size 唔大,但多肉!冻虾、带子都几新鲜。第一次见自助餐有关东煮!味道唔错,萝卜比较咸。限时第二激 - 冬菇花胶焖饱鱼,花胶都算有份量,够晒入味又爽口,鲍鱼都好弹牙!限时第四激 - 火焰雪山,好香浓的酒味!入面系红莓雪葩及蛋糕,好味!窝夫+马卡龙,好脆口,马卡龙不太甜,正!

刺身约有5款,三文鱼都几肥美。

第一次见自助餐有关东煮!味道唔错,萝卜比较咸。

窝夫+马卡龙,好脆口,马卡龙不太甜,正!