2022-05-07
平时好少行V Walk呢个商场, 但原来都几多岩我既商店😍高级店至平民化既都有, 都几多元化👍🏾食饭时间又到, 发觉已经有一排无食日本菜🇯🇵🇯🇵, 呢间渔钏外观好有日本风情, 而佢地既菜式都几多样化所以就选为今晚晚餐喇😄1/ 韩酱八爪鱼蟹籽沙律🐙 $88韩式辣酱铺满整个沙律, 辣辣地好惹味, 八爪鱼片都几多件, 而且捞得好匀旬入味😋2/ 海胆年糕烧 $78两小件既海胆年糕烧一送到上枱, 店员就叫我地打完卡就要快的食, 因为年糕会好快冻冇咁好食, 所以我哋打完卡就立即食, 软糯既年糕加上鲜味十足嘅海胆食落好特别, 感觉令海胆嘅体积增加, 好满足😊3/ 鳗鱼柳川锅🐟 $98大大件鳗鱼, 配上蛋花汁首先讲佢嘅蛋花汁充满酱油味, 如果有饭黎捞就正喇, 鳗鱼热辣辣, 完全feel唔到有骨👍🏾4/ 味噌蚝锅🦪 $98有成四只蚝, 粒粒都唔细, 食落鲜甜! 而味噌汤味浓郁, 带有少少酒香味, 呢个价钱都几抵食👍🏾5/ 炙烧比目鱼边三文鱼子丼🍱 $158份量应真唔少, 比目鱼边烧得岩岩好, 而油脂分部恰好处配上三文鱼子捞饭黎食真系一绝👍🏾6/ 极盛四色刺身丼(配日本蛋)🍱 $208海鲜全冇揸流摊, 有
1/ 韩酱八爪鱼蟹籽沙律🐙 $88
2/ 海胆年糕烧 $78
3/ 鳗鱼柳川锅🐟 $98
大大件鳗鱼, 配上蛋花汁
4/ 味噌蚝锅🦪 $98
5/ 炙烧比目鱼边三文鱼子丼🍱 $158
6/ 极盛四色刺身丼(配日本蛋)🍱 $208
海鲜全冇揸流摊, 有海虾, 吞拿鱼, 带子, 吞拿鱼溶, 全部都好新鲜👍🏾而我第一次食丼落生鸡蛋, 原来咁样成个饭都会滑左好多😋