登登登登…… ☠毕生难忘地狱铁板烧☠好啦~首先我地系经OpenRice book位,有8折既一入到去坐低佢系咁sale我地要个2人海胆杯果个餐,但我地两个都唔想食埋同一样野,所以就分别叫左一个豚肉餐同A5和牛餐再加海胆杯啦!第一张相似出面食高档餐厅摆位呢~sor,系我自己放既!重点左上角杯茶我第一啖饮落去苦既(幻觉黎架姐,应该甘味黎既)打头阵有个我唔食既番茄,个番茄呢…唔知似咩!我见到已经知佢系生既,最抵赞佢无皮架!👏👍跟著黎左个刺身~哗~好鬼正咁㖞,喷晒烟,食落去(幻觉黎既,睇黎我食得贵价野少)再黎就系佢最出名,最吸晴既18层地狱……sor,系18层海胆杯……咁个海胆就呃like一流,但第一啖食个海胆就伏左啦~北海道紫海胆~你呃我未食过海胆呀~出面放题来货最平果只海胆,仲要腥既!食到想呕!跟著就系下面果18层地狱啦~成杯野除左腥,我真系食唔到有咩味!再黎有铁板带子,正常,无味!仲有蚝,无影相,因为怪怪的~佢加左柚子茶果个酱上去!食到鹅肝啦~哗好厚好大件,但可以比返多士我吗?无啦啦用咩淮山呢~仲要衬一个酸既汁同黑加仑子爆珠!?咩玩法!👽(新颖菜色,识条铁咩)好啦~开始我地两个都食到怀疑
登登登登…… ☠毕生难忘地狱铁板烧☠
好啦~首先我地系经OpenRice book位,有8折既

沙律

刺身

18层海胆杯

再黎有铁板带子,正常,无味!
仲有蚝,无影相,因为怪怪的~佢加左柚子茶果个酱上去!
好啦~开始我地两个都食到怀疑人生,黎个猪同牛啦~老板好好人薄烧猪今晚无晒货,所以免费升级左厚烧豚肉~哗,名副其实柚子汁烧猪排!而个牛呢就柚子爆珠加大量蒜既薄烧平价肥牛……🤬(我叫A5,个餐价钱真系比唔到我咩?)
A5和牛

我开始忍唔住佢果杯原来系花旗参青柠茶~比热杯水我吧啦!个口苦到自己都唔知做紧咩!😱真系饮唔到花旗参味!
铁板炒饭应该系最正常既,但佢无啦啦整个云朵蛋,又升级左个腥味!😵
炒饭

系漏左个纸包海鲜汤~只蚬咬唔开架~粒冬菇可以煲到无味又似海棉!🤮
纸包海鲜汤

好啦~我真系忍唔住啦(去个厕所先)返到黎见到个自家制甜品~哗~你又当我乡下黎架~黎货既忌廉泡芙,自家唧个朱古力酱系面就当系呀!🤯
后黎搭车上网睇返,我以为佢依间野系新既(乐),点知系之前个名(S2铁板烧)太臭改左名,伏到一个点!假如你有钱又唔介意比钱去食地狱野既,依间系一流既餐厅!中伏点可以去到1000!
乐师傅:海胆达人,铁板烧魂!
我本人:苦不堪言,食完离魂!
希望佢快快结业,唔好再遗害人间!
2021-06-17