2025-01-15 161 浏览
喺Yoho同屋企人睇完戏就去咗莆田食个lunch!依家原来做梗海蛎节,啱哂我!今年个menu CP值好高,有7个唔同菜品,$218就可任选两款海蛎菜品,包括海蛎煎、九层塔香焖海蛎、辣子鲜海蛎、黑松露海蛎烧豆面、农家海蛎汤、蒜青炒海蛎同芥菜烧海蛎,啱哂一家人食!今次就试下招牌的福建特色海蛎煎,海蛎好多粒,每只都好饱满又鲜甜,蛋饼煎得薄身好香脆,点埋辣妈辣酱,味道更升华!🌟酒香竹筒虾虾大只得黎几鲜甜,汤头带酒香同药膳味,冬天饮好暖身!🌟 燕皮扁肉汤有8粒细细只扁肉,一啖一粒,肉质爽口,汤头加咗紫菜,味道鲜甜又开胃。🌟阿元香草鸡卖相不错!肉质鲜嫩,香草鸡好入味,香卤汁有点淡淡酒香!🌟莆田地道焖豆腐豆腐加入咗鸡蛋、粉丝、虾苗、花生同洋葱,豆腐口感层次丰富,味道恰好,不会太淡或太咸。🌟糖醋大黄鱼另一必试招牌菜!炸粉唔会太厚,炸得好香脆,鱼肉肉质鲜嫩但不松散,糖醋调味适中,酸酸甜甜好惹味!黎梗过年做节,啱哂一家人再黎食!
喺Yoho同屋企人睇完戏
就去咗莆田食个lunch!

依家原来做梗海蛎节,啱哂我!
今年个menu CP值好高,有7个唔同菜品,

🌟酒香竹筒虾
虾大只得黎几鲜甜,汤头带酒香同药膳味,冬天饮好暖身!

🌟 燕皮扁肉汤

🌟阿元香草鸡
卖相不错!肉质鲜嫩,香草鸡好入味,
香卤汁有点淡淡酒香!

🌟莆田地道焖豆腐

🌟糖醋大黄鱼

黎梗过年做节,啱哂一家人再黎食!
  • 莆田扁肉汤
  • 福建特色海蛎煎