2010-06-09
家庭聚餐, 十个大人, 两个B, 食咗餐丰富的海陆空大餐! 由于挂住食, 只系影得几张相.招牌菜, 蟹, 叫咗两只中蟹, $350只, 一只避风塘, 一只姜葱炒, 两只都好食, 尤其避风塘炒蟹, 炸蒜𩠌粥一流. 椒盐濑尿虾, $150只, 算系中size挂, 煮得几好食, 如果大只啲仲好.海鲜仲叫咗椒盐九肚鱼, 炒蚬. 全家都好钟意食椒盐九肚鱼, 外脆内滑, 正! 香葱鸡煲, 上枱时真系热辣辣, 咋咋声, 有烟出, 好香, 味道都唔错.陆上的仲点咗咕噜肉, 蒜片牛柳粒, 仲有菜, 不过啲菜的选择就少啲.识飞嘅就点咗BB鸽, 都几抵, $38只, 香口, 有肉味, 都几好味! 成餐大家都食得好开心, 餐厅唔嘈, 倾到计. 好多窗, 感觉舒服开扬. 尖沙咀黎讲唔算贵, 可能唔多人知, 所以星期日都唔爆, 会同啲朋友再去.P.S. 家姐对味精好敏感, 但系食晒成餐饭, 返到屋企都冇唔舒服, 咁佢应该落得唔太多味精, 抵赞!