同事推介我上G-gourmet高美栈网购买肉,其实本身就唔太关我事,但因为父亲节想整返餐畀老豆食(主要系佢哋唔想出去),于是我就唯有喺呀妈协助下一展身手吧🙈。上网落单好方便,$500就送货到屋企,我买咗个价值$399嘅海陆空套餐,再额外买咗包猪手同玉子就已经够数😜。一个冰袋装好哂!海陆空套餐丰富得来都几抵,内容包括美国霜降安格斯肉眼🥩,牛味唔错,脂肪比例较高,多份油香。煎到七成熟啱啱好,唔洗特别调味都OK。西班牙黑毛猪扒🐷,有两大片,肉质非常嫩滑、淋身,大家都话好正。我用咗咖哩粉腌味,再配意粉。留意番猪扒嘅Size有几夸张!法国春鸡🐔,依个系迷你版,但都有啲肉食嘅。春鸡细细只拎去气炸一流,我就拎去焗炉焗。不过估唔到鸡仔细细都咁多毛🙈。澳洲厚切M4和牛汉堡🍔,佢本身已经系熟,所以主要整返热去就搞掂。我用咗汉堡包嘅方法煮,即系落茄汁同芝士🧀,劲好食啰!肉味超浓郁,好味过出面汉堡包店啲手打Patty!北海道特大带子🐚,四粒带子均非常厚身,味道鲜甜,建议唔好煮太熟,否则就会浪费咗。依餐无一次过煮哂所有食材,留返包🐟鳕鱼同🐮美国牛柳特厚切第餐食。总括嚟讲,我哋食咗嘅几样食材质素都非常好😋,连呀妈
美国霜降安格斯肉眼
美国霜降安格斯肉眼
法国春鸡
法国春鸡
北海道特大带子
北海道特大带子
鳕鱼
依餐无一次过煮哂所有食材,留返包🐟鳕鱼同🐮美国牛柳特厚切第餐食。总括嚟讲,我哋食咗嘅几样食材质素都非常好😋,连呀妈都好满意👍。
外卖送餐