2018-01-06 82 浏览
近年兴手工火锅,老实说,我唔太个定义系咩,不过以我观察,就系半任叫式火锅,而无得任叫、以人头上既果部分系以手工制作既火锅配料,质素比外间任食火锅平均为高。讲番正题,依间One More好似新开张无耐,有朋友带我去食先识去但发现佢论食材材、食物款式、质素以至服务都真系唔错佢提供两款火锅set,我地就拣左以下依款:依款set系包埋海鲜拼盘架食豪啲上面依张系饮品纸,任叫既。佢既火锅汤底选择系好多,而且有别一般汤底,佢既汤底汤料好丰富,有啲仲似有啲药用价值添结果我地拣左花胶螺头鸡汤,系好清甜上面依两样系餐前小食,都几开胃重点之一黎啦,系安格斯肥牛片依碟系每两位先送一碟架,系同西班牙黑豚肉对拣既,钟意食肥牛既梗系拣牛啦佢真系比一般既牛片有弹性同咬口得多架,而且牛味浓得黎唔会太稣,好食依碟就系手工火锅既重点,上面每一样咁精致既配料都系手工制作,卖相都几靓,其中最令我深刻印象既系手工牛肉流心芝士丸同埋手工猪肉酿鲜冬菇依啲精致既配料放入锅熟左之后,都唔会烂左散左,不错可惜只系上一碟啦火锅常见既炸响铃同埋炸鱼皮佢都做得好出色主因系店舖自家新鲜炸起既,真系脆到不得了跟住就系重点啦,就系海鲜拼盘每只都好新鲜
但发现佢论食材材、食物款式、质素以至服务都真系唔错

佢提供两款火锅set,我地就拣左以下依款:
依款set系包埋海鲜拼盘架
食豪啲
上面依张系饮品纸,任叫既。
花胶螺头鸡锅
结果我地拣左花胶螺头鸡汤,系好清甜
手拍青瓜及四川麻辣木耳
上面依两样系餐前小食,都几开胃
手切安格斯Prime Grade牛颈脊肥牛肉片
重点之一黎啦,系安格斯肥牛片
手工拼盘(位上)
依啲精致既配料放入锅熟左之后,都唔会烂左散左,不错
可惜只系上一碟啦
即炸响铃
即炸鱼皮
火锅常见既炸响铃同埋炸鱼皮佢都做得好出色
主因系店舖自家新鲜炸起既,真系脆到不得了
海鲜拼盘(位上)
跟住就系重点啦,就系海鲜拼盘
每只都好新鲜干净,而且都唔算细只
包括有扇贝、鲍鱼、青口、大虾、蚝同埋象拔蚌
可惜只系一盘
其他火锅配料(任食)
其他火锅配料系任叫任食既,一般火锅成日叫到成枱都系碟,搞到无位放,依度就好好,放定架车仔系桌旁边,同你将食物放得好好地,睇起黎都好整齐
惊喜既系任叫任食既配料质素都好唔错架
黑豚腩片及羊肉片(任食)
咁多样任点任食配料入面,我最推介黑豚肉同埋羊肉
心太软
最大既惊喜系,依度既甜品竟然系心太软
而且质素仲很不错,系有香浓既流心朱古力,而且size 岩岩好,食完火锅都仲食得落

整体来讲,店舖格调都几舒服,好似Cafe 咁架,而店员服务亦好好,食物上枱速度快,质素亦好,值得一试
花胶螺头鸡锅
手切安格斯Prime Grade牛颈脊肥牛肉片
手工拼盘(位上)
即炸响铃
即炸鱼皮
海鲜拼盘(位上)
其他火锅配料(任食)
黑豚腩片及羊肉片(任食)
心太软