2018-01-25 343 浏览
近排节日气氛好多,好想同太太去食返餐好嘅。因为都好耐都未去过食大餐。因为老婆做完Facial之后喺尖沙咀,所以想揾间有情调嘅有好食嘅西式海鲜大餐。讲到海鲜梗系有我最喜欢食嘅生蚝, oyster cove,呢度除咗食好之外仲有好多唔同嘅嘢食,样样都非常之好味。😍😍😍讲到生蚝,餐厅又有唔同嘅配搭,又可以叫一个海鲜seafood platter .Gigas , lambert,majestic , Claire .....每个款式都系我嘅favourite . . 而且亦都非常新鲜,餐厅生蚝嘅种类都多,适合喜欢生蚝嘅我。😍😘而其他海鲜方面,食落都非常鲜甜,sea urchin 大大板,用匙羹一啖一啖食落口,真系好满足㗎。😊😊👍🏻👍🏻以下方面有红虾,蓝虾。喜欢吃虾膏嘅一定要食呢个红虾,蟹肉鲜甜得来仲要啖啖虾膏,一食难忘。 蓝虾比普通食开嘅日本甜虾,更加甜更加爽口大大只嘅带子,由北海道运来,鲜甜多汁,不用点任何酱料亦都好好味。French baby blue mussel , clams 😍😍 全部都非常新鲜,而且仲要非常之干净,一点沙也没有。热食方面,呢个鹅肝pasta,香浓嘅鹅肝,配上香

全部都非常新鲜,而且仲要非常之干净,一点沙也没有。

热食方面,呢个鹅肝pasta,香浓嘅鹅肝,配上香草调味,饱饱的我们,好像有两个胃一样,食极都唔停。

鹅肝多士,呢度好特别并唔会真系用块面包你去做多士,会用一个酥皮,脆脆的,令我干嘅口感更添色彩

龙虾汤,呢个汤非常之特别,有香浓嘅龙虾味之外,餐厅自制嘅味道完全系唔在其他餐厅喝到的龙虾汤,一点苦涩味都冇。正呀。