2024-05-21
📍 船涡近年黎好兴食蒸气火锅🍲餐厅主打生猛海鲜🦞以实惠嘅价钱食到优质嘅食材😙食材丰富、用料新鲜,性价比都几高架!餐厅环境宽敞,每个位置都挂上啡色嘅卷帘,私隐度极高💕💫八府巡按套餐 $488成个set有齐晒前菜、炸物、海鲜、肉类、丸类、蔬菜拼盘同甜品~真系超丰富🤩宜家套餐优惠,只要加$1就可以加多一只鲍鱼❗️❗️❗️另外,一共有4个set可以拣,价钱由$258至$698😎✨前菜✨系蟹籽青瓜沙律黎,味道同份量都正正常常✨炸物✨🥟饺子 & 🐤芝麻鸡翼 (各一)饺子同芝麻鸡翼都系新鲜炸起,唔系放左好耐既!食落好脆口,比较有惊喜嘅系芝麻鸡翼,咬落有满满既肉汁🦞海鲜有成9款既海鲜:白蚬,虾,北寄贝,鲍鱼,元贝,扁蛏子,鲜鱼片,龙虾,蟹(半只),每样都好新鲜!龙虾仲劲生猛系咁郁添!▶️海鲜其实样样都好好食,因为新鲜,所以食落好明显地鲜味🫶比较突出既系北寄贝,蒸完之后都冇点缩水,肉非常之厚实,食落爽口🤤另外,龙虾肉亦都好厚实,食落啖啖肉,仲可以食到龙虾膏,真系有够满足😌最后,蟹一定系冇得输,肉眼可见大量既蟹膏,满到溢出黎咁!蟹肉亦系好肥美饱满,超多蟹肉😙🦀蟹膏蟹肉粥 套餐加配$28呢个真系非加不可!!!碗粥完
💫八府巡按套餐 $488
✨前菜✨
系蟹籽青瓜沙律黎,味道同份量都正正常常
✨炸物✨
🥟饺子 & 🐤芝麻鸡翼 (各一)
🦞海鲜
🦀蟹膏蟹肉粥 套餐加配$28
呢个真系非加不可!!!碗粥完全吸收左咁多种海鲜既精华,食左一啖已经觉得好鲜味🤩累积晒日月精华呀!粥地口感绵密,食起上黎几有口感,食完一碗又一碗🤤
✨肉类✨
肉类总共有3款:安格斯牛肉/豚肉片/鸡腿肉,可以系里面拣两款~我同朋友都中意食牛肉多啲,所以两款都系拣安格斯牛肉🙈份量都正常既,每人三块~但唔知系咪蒸耐左,食落有啲鞋口同韧,所以真系要跟著佢suggest既时间去蒸,咁就一定最好食
✨丸类✨
系三宝丸:牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸同招牌墨鱼丸~食落一啲都唔普通,系高质既丸!试完之后觉得牛骨浓汁牛丸最出色😎牛肉味劲重劲浓郁,一咬开就爆汁,满满既牛肉汁系口到充斥著;另外姜汁皮蛋贡丸好少食到,原来姜汁都几香味,又几特别
🥬蔬菜拼盘+ 🍨甜品
成个蔬菜拼盘有:粟米、翠玉瓜、金菇、娃娃菜、南瓜同冬菇,食咗咁多海鲜同埋肉类,用嚟解一解油腻感都唔错嘅🤓而甜品当日系雪米糍
⭐️好味指数:8.8/10
📍 船涡 (铜锣湾)
铜锣湾谢斐道500号维安商业大厦3楼
#铜锣湾 #船涡 #火锅 #打边炉 #八府巡按 #八府巡按套餐 #蟹膏蟹肉粥 #维安商业大厦 #海鲜 #新鲜