✨囍源古早蛋糕• 成日都听到古早味蛋糕🤣到底其实系咩味? 囍源古早蛋糕标榜系独家正宗黄金边(唔㶶边)✨蛋糕底(唔㶶底)🤩食落入口即溶🤣而且全部低糖少油!松软绵密🤪雪冻食都一样咁松软!————————————————❶ 芝士中间个层芝士用咗几款唔同芝士包括意大利拉丝芝士和日本芝士✨食落有啲芝士粒🤩但感觉一啲都唔油腻!因为用咗低糖少油嘅配方😋所以食落蛋香比芝士味浓🥰❷ 奶黄奶黄味个人建议冻食✨食落好香奶黄味 令人一啖接一啖🤣会食上瘾但一啲都唔怕济😋蛋糕够晒松软 因为佢用特别嘅制作方式「水浴法」隔水烘焗 所以蛋糕质地细致湿润而且够松软🥰店家有建议过芝士翻热食会比较出色😽而奶黄则冻食会比较出色 但无论点蛋糕仍能保持软绵松软嘅口感 用最简单 最原始嘅材料 系真正古早味😻而且有劲多款口味可以选择✨所以个人觉得依间店舖都几值得试吓😽————————————————推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10环境指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10回访指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10服务指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10性价比指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑| 7/10

✨囍源古早蛋糕

————————————————