2015-07-27
今日日上三竿先起身,等埋S先生番黎就出去揾食😋为免佢谂几个钟都唔会谂到食乜既关系,我决定试上次行过好似好食既越南餐厅,丫唔系,正确黎讲系北越餐厅。一入餐厅觉得好舒服,装修环境都好清新,已经即刻增加一倍好感👍坐低后店员立即放低个好得意既餐牌,虽然精选套餐只有2款,但S先生依然拿不定主意,比佢激死😂小店既价钱系尖沙咀旺区价,我觉得响新蒲岗区算贵,但只要真系好食既都ok既。终于拣到勒佢😒店员又即刻送上跟汤河既伴碟,有油炸鬼,有青柠同辣椒,仲有唔记得咩名既香叶。餐饮我地都拣左青柠梳打,好好饮呀。跟精选套餐既纸米卷,都好得呀,由其个汁好好味,系同出面既纸米卷有d唔同,恕我词穷,好清新既纸米卷,虽然跟餐,但都冇马虎。我叫既牛肉汤河,试一间餐厅系要试基本野,呢道既生牛河上菜时牛肉系全生,浸一浸热辣辣既汤就变晒嫩嫩既粉红色,令人食欲大增,牛肉好有牛味,肉质嫩滑,就算食到最后牛肉都冇鞋👍汤头唔油,好味到食晒成碗,唯一不足系牛肉份量真系少左d,牛肉系条状上,其实真系好少,同卖既价钱唔成正比。点解每次我都觉得人地果个好味d既?😂烧牛肉烧到好香,一样有牛味,好嫩;檬粉好正,S先生话面感觉好似天使面,我觉得个面
餐饮我地都拣左青柠梳打,好好饮呀。
点解每次我都觉得人地果个好味d既?😂烧牛肉烧到好香,一样有牛味,好嫩;檬粉好正,S先生话面感觉好似天使面,我觉得个面有「索」到个汁,所以好味👍
呢间小店令我开心星期日加分,虽然系较贵,不过都好值得去👍如果店员比d笑容会更加好,系咪?