2023-01-17
其实唔系要特登过嚟买嘢真系好少走过嚟西营盘呢边,行吓行吓见到呢间餐厅嘅装修充满异国特色,再睇睇Mᴇɴᴜ,原来主打牛油果入馔嘅墨西哥菜,见咁特别,梗系入去试吓佢喇😝超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189佢系好完整嘅一件牛面肉,Sɪᴢᴇ相当巨型,由于系慢煮,所以肉质相当嫩滑,嫩到系用汤匙就可以分开佢地🤣 佢跟埋青柠,洋葱等等嘅配料,Wᴀɪᴛʀᴇss话一次过落哂落去会更加惹味,因为佢会有微微嘅辣味😍 牛味非常香纯,系口腔不断徘徊。如果斋食觉得太浓,仲可以将佢放入饼皮一齐食,饱肚感🆙Aᴠᴏᴄᴀᴅᴏ Tᴏsᴛᴀᴅᴀ $89呢件简直系艺术品🤣 靓到痴线,系一朵牛油果花,底部系一大块嘅Nᴀᴄʜᴏs,两种质感互相交替,软绵间再夹杂啲脆卜卜嘅口感,好鬼过瘾,食得出牛油果相当新鲜,就连🐻麻麻地牛油果都忍唔住一啖接一啖🤣Sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ Fʀɪᴇᴅ Cʜɪᴄᴋᴇɴ $89鸡锤有6只,只只都炸到金黄色,热辣辣香喷喷,肉质都算嫩,调味方面就比较轻手,因为食嘅系佢只灵魂蕃茄辣酱,点完只酱,味道真系升级几倍,辣得嚟好惹味好过瘾🤤Aᴠᴏᴄᴀᴅᴏ Iᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ🥑 $88造型嚟讲已经满分😍 雪糕口感同牛油果无乜太大分别
造型嚟讲已经满分😍 雪糕口感同牛油果无乜太大分别🤣 非常软绵同绵密,感觉系食紧牛油果一样🤣