2018-12-02 52 浏览
一大班好友黎到The point 提早庆祝圣誔🎄🎄🎉🎉 舖头系铜锣湾登龙街尾转角,绝靓既舖位,入面大约有30个位,楼底高,有心装修,位置间隔以旺区黎讲算足够👍先讲pizza🍕🍕一个烟三文鱼衬埋鱼子,仲可以倒只半熟蛋🥚上去玩,手残既我倒天一半地一半😁 值得一提佢系薄身pizza, 边烤得脆无㶶(可惜有朋友放弃条边🙄),用料好,成件事就简单味美🤗🤗 另一个系鹅肝🍕🍕每一小件上都有配到小块,而中央就有香煎左既厚身鹅肝,香滑,不过多人食,中间个块点分就🤨🤨意粉整体都ok, 一个松露同一个蚬肉,食到无打重牛油去煮,轻巧唔腻,份量适中🍝🍝 另外有个海鲜汤饭🍲,无乜味道但足料,还可以🙂饮品上点咗chocalate martini🍸 佢用左vodka, bailey, 朱古力酱,卖相靓靓有螺旋纹,vodka 苦味吾太重,而朱古力酱又唔太甜,平衡度👍餐厅总体唔似其他旺区名店,以霸道同抢味黎吸客,反而清爽平衡,实属少有👏👏而且仲兼顾到卖相,不过味道未算突出,未能做到闪耀惊喜,以旺区黎讲,价钱合理,都系好选择❤️🧡❤️🧡

另外有个海鲜汤饭🍲,无乜味道但足料,还可以🙂

2018-12-01