2024-12-20
五勺我嘅居酒屋启蒙之地‼️ 一直谂住为佢出返个post🥺呢度嘅清酒储存量超丰富 仲有专业嘅俐酒师🍶 可以叫一盒五勺 每样试少少✅嘢食都好高质 瞌埋眼叫都唔会中伏🥰❣️五款刺身拼盘 呢个虽然唔平但系绝对高质‼️ 梦幻组合嘅刺身 一碟有齐 带子 油甘鱼 烧左口鱼边 拖罗 同海胆✨🍣 每款都厚切又超新鲜🥰 一次满足咗好多愿望🧚🏻左口鱼边油脂丰富 拖罗冇筋越咬越香鱼油味🐟最正系个海胆非常鲜甜 加上脆脆嘅紫菜口感满分💯另外都俾咗啲角切同甜蛋💕❣️烧鳕鱼干❣️明太子玉子烧下酒前菜之选~ 边食呢个鳕鱼干真系会饮好多酒🍶 明太子玉子烧咸甜咸甜 仲配咗个黑松露沙律酱🙆🏻♀️❣️银杏❣️黑豚肉芦笋卷好少食到银杏😋 真系一啲都唔苦仲要有种甘香 口感特别 推荐‼️豚肉芦笋卷烧得好靓 芦笋冇渣 豚肉薄薄一层有啲油脂覆盖住🐖❣️牛舌海盐烧呢一碟系每次必点🙂↕️ 牛舌控一定要食吓🐄串烧有时得𠮶几嚿仲要同人争🥺 呢碟实现牛舌自由🙆🏻♀️牛舌超厚 外层烧得微脆 熟度把握得好好👍🏻 系少少粉嫩唔会咬唔开 完全冇筋又有丰富油香🥰配上啲蜜糖芥茉酱 perfect✅❣️酱油烧饭团烧饭团两面烧到饭焦咁脆🍙 简单纯朴嘅美味好似去咗日本咁🇯🇵❣️荣光富士
嘢食都好高质 瞌埋眼叫都唔会中伏🥰
配上啲蜜糖芥茉酱 perfect✅
❣️酱油烧饭团
烧饭团两面烧到饭焦咁脆🍙 简单纯朴嘅美味好似去咗日本咁🇯🇵
❣️荣光富士 星祭
提吓大家一定要影低个酒label 第时可以买返自己钟意饮嘅口味🍶
呢款无滤过生原酒有优雅果香 微汽泡嘅感觉好特别🫧 配刺身寿司几夹🍣
❣️后鬼 纯米大吟酿生原酒
喺偏辛口浓郁嘅sake🍶 配串烧烧物一流‼️
俐酒师真系介绍得冇错👍🏻
❣️桃雪葩
最后食返个雪葩清下个口 满足💕
佢哋喺香港最OG嘅居酒屋🏮 仲要好多花式引诱我哋去帮衬🤣 之前有朋友抽中佢地清酒半价 佢地又会send whatsapp 优惠🙂↕️ 好欣赏🙆🏻♀️