2022-12-24 1036 浏览
发现了铜锣湾超正居酒屋🏮-地元酒场,有不同既串烧同日本清酒🍶饮。当日去到已经full哂,小店主打清酒,听讲会按时转酒list,而且大部分都得一二枝!好多日本美食可以选择而且都好好食!我自己会推荐以下1)烧饭团🍙配渍物-佢地烧到整个外皮都脆卜卜,又唔会过咸,今次既渍物系腌蒜(我未食过)真系超好食!我觉得呢种饭团好多都好咸同好大阵火枪烧过既味,但呢度完全无呢二个问题,必点2)啤酒薯条 🍟(我地encore左二次既食物)呢个系新鲜炸出黎,佢超热同好脆身而且好惹味,我觉得非常之值得一点同关注(我想无限点)3)雪鱼干-平时我唔太食既野,但呢度做得好出色,佢系one bite siz配埋沙律酱,脆卜卜似薯片,又有味林个种味,送酒必备同几特别😆4)月见鸡肉棒-我觉得每间居酒屋第一样必点既一定系呢项,因为佢地都会有唔同既做法,同埋唔同既调味,佢地呢度系用酱油捞左鸡蛋,同后鸡肉棒棒外表偏脆身,咬落去都几juicy 同埋鸡软骨都偏多,甜甜地配埋酱油蛋汁岩岩好5)烧牛舌-佢地用左厚切黎烧,配左七味粉同盐,唔会太蛋调味既一项,但烧得岩岩好唔会太韧但食到牛油香味最后超赞既一样就系,老板娘会细心推荐清酒,会跟据你

好多日本美食可以选择而且都好好食!
我自己会推荐以下

最后超赞既一样就系,老板娘会细心推荐清酒,会跟据你既口味向大家推荐岩饮既清酒,同埋佢地既酒来自日本不同产地,又比你拣自己钟意既杯,同埋好多未见过既款式可选,大部分都得一二枝,仲有唔同size 配合客人需要🍶🍶🍶🍶

超推荐,不过大家记得要book位啦🎄🥰
利申:唔系广告黎,我地真系几丁友饮左4枝750ML
2022-12-23