2024-09-04
食咗呢间餐厅四年几,其实每次都觉得好好食,所以唔明白之前系咪有啲打手写衰呢间餐厅,因为呢间餐厅嘅服务一向都好有礼貌,同埋啲嘢食好好食,系一间有温度的餐厅☺️几年前食完饭嘅时间,撞正疫情,间间餐厅都冇客人,但系当时呢间餐厅都保持水准,薯仔牛肉令我谂起屋企煮嘅饭,而火炙牛肉亦非常之好食。几年之后,转咗几份工,旧地重游,lunchtime 有好多客人喺度食嘢,而我亦都叫咗一份以前好钟意食嘅薯仔牛肉,果然都系以前𠮶种味道,甜甜地,啲薯仔非常之入味,啲红萝卜亦都非常之甜,三爬两拨,就用啲汁送埋啲饭成碗食晒。另一个值得要赞嘅地方系,当时非常多客人,餐厅好迫,侍应安排咗我去坐一张四人枱,当时系有另外一个顾客的;后来,该名食完顾客走咗,又嚟咗两个顾客坐隔篱,即系我张枱仲有一个吉位,餐厅外面嚟咗一大班客人,曾经有人问可唔可以安排两个人坐过嚟,叫我调位,但系侍应立刻就细细声回应话,唔得,因为客人食紧饭🤩总而言之,我真系好钟意食森屋,希望呢间小店可以继续生存落去,有多啲人识欣赏😙