2019-06-06
要揾香港地既事物介绍给外国游客,ㄧ时间真系谂唔到🙈但有一日睇到有个细佬仔拎住本老夫子睇,等屋企人食完野,我就谂起自己细个,父母都系买本老夫子俾我,叫我睇住等虽然系讲述1960年代既故事,但故事内容 仍然能够触动人心,可谓香港既代言人,也不夸张😏.今日得知老夫子有主题餐厅,去回味ㄧ下童年回忆,也顺便探下男神们😂入到店内,只可以说各个细节也可让老夫子粉, 陷入疯狂不管系摆设或者系墙身设计, 脑海中会浮现老夫子嘅漫画 餐牌上有各式各样嘅港式美食降龙十八掌之猪猪手, 配上丝苗白饭,猪手肥瘦适中,住得好淋 , 好送饭, 使人欲罢不能, 配上热柠水,堪称完美. 但为求均衡饮食我哋都加咗个油菜, 油菜就正常发挥. 朋友就点咗个推介无骨海南鸡饭, 配咗个冻柠茶,睇落好丰富, 配有特色小食, 小小嘅手拍青瓜, 仲有个汤, 卖相都唔错, 唯一唔系几好嘅系个黑色甜豉油太甜, 除咗呢个就冇乜特别,亦好似唔需推介🙈下次再嚟试一定要试下再地道啲嘅港式美食,好似烧味😂
不管系摆设或者系墙身设计, 脑海中会浮现老夫子嘅漫画
餐牌上有各式各样嘅港式美食
下次再嚟试一定要试下再地道啲嘅港式美食,好似烧味😂