2018-12-03 207 浏览
今日星期五,难得约到成班frd出嚟girls’ night,梗系要揾个静啲嘅地方吹下水啦!我就recommend咗Ekikita呢间喺我bucket list好耐嘅餐厅,唔会太嘈,加上啲装修简约得嚟又型格,可以倾下计又有得影下相打卡, 啱哂我地!啱啱收工,大家都有啲肚饿,order咗佢地啲signature cocktails同snacks,谂住一路饮一路食。我就嗌咗杯Mai Tai,不得不说呢度啲嘢饮真系好靓,decorate到好有tropical feel。而我个蓝色控frd就谂都唔洗谂即刻嗌咗佢地嘅blue butterfly,个紫蓝色渐层又系做得几靓嘅,唔怪得佢一见到就心心眼!啲嘢食就不过不失啦,炸白饭鱼仔几特别,一路饮一路食都几正嘅!系个frd第唔知几多次怨紧点解自己冇pool出嘅时候,我见到佢地餐厅做紧个promotion, 只要scan个QR code同留底个review就有一个free shot,呢个时候我啲小农DNA又出黎作崇,免费㖞,why not?!虽然杯shot系餐厅指定嘅,但系唔系好好酒嘅我都觉得好易入口,唔错!下次再约出嚟gathering,呢度都系个几好嘅

啱啱收工,大家都有啲肚饿,order咗佢地啲signature cocktails同snacks,谂住一路饮一路食。我就嗌咗杯Mai Tai,不得不说呢度啲嘢饮真系好靓,decorate到好有tropical feel。而我个蓝色控frd就谂都唔洗谂即刻嗌咗佢地嘅blue butterfly,个紫蓝色渐层又系做得几靓嘅,唔怪得佢一见到就心心眼!啲嘢食就不过不失啦,炸白饭鱼仔几特别,一路饮一路食都几正嘅!系个frd第唔知几多次怨紧点解自己冇pool出嘅时候,我见到佢地餐厅做紧个promotion, 只要scan个QR code同留底个review就有一个free shot,呢个时候我啲小农DNA又出黎作崇,免费㖞,why not?!虽然杯shot系餐厅指定嘅,但系唔系好好酒嘅我都觉得好易入口,唔错!下次再约出嚟gathering,呢度都系个几好嘅选择!