2024-06-09
要系港岛东揾到好抵食既卤水好似都唔易🙂↔️不过早几日我系北角买𩠌经过见到有一间叫做《一品卤水专门店》既卤水铺🤪唔单止选择多又抵食,老板态度好又热情,店舖干净企理,我就决定买返去加𩠌喇🌟🥢卤水鸭舌 $60/4両佢地既鸭舌好肥美皮滑,色泽油亮光滑又好够味,Gavin妈食唔停口😋🥢卤水鸡蛋 $6/只整得好入味既卤蛋,蛋味味好正!$6一只好抵!🥢卤水豆腐 $10/件系经典既卤水菜式,豆腐炸至金黄色又质地保留绵滑,豆腐垫哂卤水汁,性价比高🥢卤水猪耳 $20/只 ; $50/3只好大份而且弹牙有嚼劲又爽脆,非常入味🥢卤水猪肠 $28/条 ; $54/2条卤得入味之余煮得柔软又不腻,店定已预先清空猪肠既中心位置,所以保证干净又食得放心🥢卤水猪脚仔 $30/只猪脚大大件肥瘦岩岩好,咬感仲好爽口弹牙,沾埋卤水汁一齐食超香口!🌟店家仲奉送特调卤水汁同埋酸汁,今次食完之后连Gavin婆婆都赞不绝口,系咁问我几时再买黎加𩠌:)卤水系随住时间越卤就会越香醇越香,而店铺使用既卤水已经祖传三代,绝对系陈年秘方卤水🥰值得支持❗港岛区既朋友记得试下喇😚📍一品卤水专门店地址:北角英皇道301-319号丽宫大厦地下5号舖𝐖
🥢卤水鸭舌 $60/4両
🥢卤水鸡蛋 $6/只
整得好入味既卤蛋,蛋味味好正!$6一只好抵!
🥢卤水豆腐 $10/件
🥢卤水猪耳 $20/只 ; $50/3只
好大份而且弹牙有嚼劲又爽脆,非常入味
🥢卤水猪肠 $28/条 ; $54/2条
🥢卤水猪脚仔 $30/只
📍一品卤水专门店
地址:北角英皇道301-319号丽宫大厦地下5号舖
𝐖𝐄𝐋𝐂𝐎𝐌𝐄 𝐓𝐎 𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐔𝐒(. ❛ ᴗ ❛.)
🌟Gavin同妈咪一齐带你周围食 周围玩🌟