2022-05-05 97 浏览
好耐冇试过一口气食咁多港式特色食物,今日同朋友突然唔想再食西餐,决定去楼下间冰室食下。喺餐厅见到某电视台前男主播 🙈🙈🙈个心当堂开心咗一下😂😂题外话来嘅,等我讲吓食物先奶油脆猪仔包比我想像中大嚿,本身以为系澳门猪扒包𠮶只猪仔包,点知佢咁大旧让我措手不及,不过整体包身都好脆👍👍 招牌瑞士鸡髀,瑞士鸡翼三只必叫必叫必叫,瑞士汁好入味!我个人就觉得瑞士鸡翼好食少少,因为肉质再滑啲,而且佢嘅价钱$40 3只都唔贵,劲好食!炸韭菜饺子八只冇谂过茶餐厅都有得叫炸韭菜饺子,佢嘅韭菜饺子都有肉汁,韭菜味好香,而且仲有八只咁多,大家不妨试吓。焗芝士肉酱薯角呢个都好食㖞,系咪因为全餐都冇食淀粉质呢?食下肉酱芝士薯角填饱个肚。佢嘅肉酱非常之多,仲有拉丝嘅芝士添!最后仲叫咗个娃娃菜清一清☺️☺️华田脆脆港式饮品,一定要饮!虽然系好甜好邪恶,但系配埋全餐真系好好食!菠萝冰呢个就比较清新,而且菠萝份量都OK,清甜!
奶油脆猪仔包

招牌瑞士鸡髀,瑞士鸡翼三只

炸韭菜饺子八只

焗芝士肉酱薯角

最后仲叫咗个娃娃菜清一清☺️☺️

华田脆脆
菠萝冰
呢个就比较清新,而且菠萝份量都OK,清甜!