2023-11-22
一路都好想食尼间,要一早book定先食到,终于比我食到啦,完全吾失望🥰样样都好好食七味黄金炸一口金砖豆腐外层炸至金黄酥脆,咬下去发出脆脆的声音,内里的豆腐则松软细嫩。七味调味料带来独特的香气和微辣的刺激感,每一粒都占有七味粉,入口依然系热辣辣,好滋味菠萝拔丝咕噜肉(梅头)用梅头肉整,咕噜肉的外层炸至酥脆,内里的肉质鲜嫩多汁。菠萝的甜度与酸度完美平衡,炸粉亦吾会太多,每一口都真材实料的梅头肉脆皮炸大肠外皮炸到脆卜卜亦吾会太干太油,配上甜酸酱系另一种享受,加上佢仲有菠萝,菠萝仲要有烧过豉椒炒蚬大碟好多蚬,蚬洗得好干净食落完全无沙,可以放心大大啖食,青红椒都够爽脆仲好够镬气,每粒蚬都有沾满酱汁浓郁又惹味啫啫唐生菜煲啫啫唐生菜煲真系我第一次食,生菜好甜好有个有锅气,喊香刚刚好楚撚记原只脆皮炸猪手份量多,猪手啲皮劲脆吾干吾油,肉质非常嫩滑同弹牙在点少少酱更惹味金沙黄金白饭鱼上枱热辣辣脆卜卜,白饭鱼完全俾咸蛋黄包住咸咸香香咁炸得又香又脆,第一次食好新奇好特别
七味黄金炸一口金砖豆腐
菠萝拔丝咕噜肉(梅头)
脆皮炸大肠
豉椒炒蚬